torsdag 1 januari 2009

Chokladsuffle

Efter ett antal försök så har jag äntligen lyckats med att göra chokladsuffle, och ingen kan väl vara lyckligare än jag. :)
Här är receptet jag testade. Har tyvärr inget kort att visa er då kameran var urladdad. Varför ska sånt ske när man behöver den som bäst.

Chokladsuffle
4 port

25 g smör
25 g mjöl
2,5 dl mjölk
40 g choklad
10 g kakao
35 g socker
2 st äggulor
2 st äggvitor

1. Sätt ugnen på 200 grader

2. Smält smöret i en kastrull. Smält sedan chokladen i mjölken i en annan kastrull och tillsätt kakao. Blanda chokladmjölken med det smälta smöret i en bunke.

3. Tillsätt mjöl under omrörning. Rör sedan försiktigt i äggulorna i den fingervarma smeten.


4. Vispa äggvitorna till skum men inte för hårt, då kan sufflén få svårt att resa sig. Vänd sen ner i smeten.


5. Smörj och sockra 4 timbalformar eller 4 små formar med rak kant, cirka 8 1/2 centimeter i diameter och 6 centimeter hög. Sockret gör att sufflén får lättare att resa sig och gör också att ytan blir knaprig.


6. Häll smeten i formarna och grädda dem i nedre delen av ugnen i cirka 15-20 minuter. Servera genast.


Kram

Inga kommentarer: